Име
Парола

 
Регистрация
Забравена парола
Предимства и недостатъци на настолния компютър и преносимия компютър (лаптоп)?
 


Информация за урока
Рейтинг    (10.0 от 10 възможни)
Гласували    1
Стъпки на урока    3
Ниво на трудност    абсолютно начинаещ
Дата на създаване    02/04/2009 05:04
Посещения    59


Обяснение

Компютър срещу Лаптоп

Предимства на лаптопа пред настолен компютър:
* Размери и тегло - Лаптопа е значително по-малък и по-лек от настолната машина. Това е основното предимство на лаптопа.
* Мобилност - заради малките си размери - основната идея на лаптопите е тяхната мобилност - Вие може да разполагате с компютъра си нявсякъде по всяко време (нещо невъзможно с настолния компютър).
* Енергонезависим - лаптопа има автономно захранване и не се нуждаете от източник на ток за да работите с него. Разбира се, това се дължи на батерия която издържа 2-3 часа в зависимост от модела и състоянието на батерията.


Предимства на настолния компютър пред лаптопа:
* Цена/качество - настолния компютър е значително по-евтин от лаптопа от аналогичния по характеристики лаптоп. В съотношението цена/качество настолния компютър има сериозно предимство.
* Бързодействие и ефективност - с оглед на това че лаптопите са проектирани да са с ниска консумация (мобилна технология), а при настолните компютри такова ограничение няма - то те биват по-бързи и ефективни от лаптопите (естествено говорим за последни модели и технологии).
* Възможност за обновяване - лесен, бърз и изключително богатия набор от компоненти правят настолните компютри изключително удобни за хардуерно обновяване (ъпгрейд/upgrade). При лаптопите също е възможно - но това е в някакви рамки в зависимост от производитела, модела, типа и т.н.
* Възможност за лесен сервиз и обслужване - големите габарити, лесния достъп до всеки един компонент, ясната отделените модули правят настолния компютър в пъти по лесен за обслужване спрямо лаптопите.


Оценете

Полезен ли беше за вас този урок?


                      

Коментар Потребител Дата

Няма коментари към този урок.Направи своя коментар

Може да направите коментар, само ако сте регистриран потребител

Регистрация
 
Начало
Търсене
Задай своя въпрос
Файлов помощник
Топ10 въпроси