Име
Парола

 
Регистрация
Забравена парола
Как да настроя картинката на работния плот (десктоп) в Windows XP?
 


Информация за урока
Рейтинг    (6.8 от 10 възможни)
Гласували    97
Стъпки на урока    3
Ниво на трудност    абсолютно начинаещ
Дата на създаване    12/10/2020 03:10
Посещения    414


Обяснение
Стъпка 1
Стартирайте контролния панел на Вашия компютър чрез избора Start->Settings->Control Panel (Старт->Настройки->Контролен панел) както е показано на картинката.

Стъпка 2
Стартирайте чрез двукратно кликване иконата за настройки на дисплея. Забележка: Мястото на папката може да не е на указаното място, но е налична в контролния панел!

Стъпка 3
В таб прозорец Desktop/Работен плот (1), вие може да настроите изображението на работния плот на Вашия Windows XP. В зона (2) има широк набор от картинки предоставени от Windows, както и всички картинки поставени в папка My Pictures/Моите картинки. Ако все пак тези картинки не са ви достатъчни или искате да сложите друга ваша картинка, може да използвате бутон (3) Browse/Прелисти и посредством диалоговия прозорец който ще Ви се отваря да достигнете до желаната картинка. След като сте се спряли на картинка и сте я избрали, ще видите в центара на прозореца елементарен изгед на това как ще изглежда поставена на вашия работен плот (десктоп). Ако картинката не е с размера на Вашия монитор (като брой пиксели) - то ще трабва да се определи нейната позиция. От падащо меню (4) може да изберете начина на форматиране на картинката, а именно: "Center"- картинката ще се постави в центъра на екрана с реалния си размер (ако тя е по малка, останалата част от екрана ще се запълни с цвят (5)); "Tile" - картинката ще се повтори по хоризонтала и вертикала до запълване на цялото екранно пространство; "Stretch" - картинката ще се мащабира до размера на екрана Ви (забележка - вазможно е промяна на формат и качество на картинката). Ако сте избрали, настроили картинката за фон на вашия работен плот (десктоп), натиснете бутон Apply/Приложи (7) - и ще видите приложена избраната от Вас конфигурация . Може да експериментирате неограничен брой пъти и когато се спрете на вариант - натиснете бутон ОК (6) за окончателен избор на картинката.

Оценете

Полезен ли беше за вас този урок?


                      

Коментар Потребител Дата

Няма коментари към този урок.Направи своя коментар

Може да направите коментар, само ако сте регистриран потребител

Регистрация
 
Начало
Търсене
Задай своя въпрос
Файлов помощник
Топ10 въпроси